Per Kølster har blandt andet været inde på at det i ølbygning er en af de vigtigste knapper man har at skrue på. Og at det kan undre at næsten alle danske mikrobryggerier køber det samme standardiserede importprodukt i stedet for at eksperimentere.
Men det er ikke den slags eksperimentering med henblik på produktudvikling, der er i tankerne hos Østdansk LandbrugsRådgivning. Faktisk lyder det nærmere som om det er den samme gamle tankegang der bliver anvendt.
Skulle man være i tvivl om hvad det betyder, så er der et kriterium for mesterskabet, og der er ingen præmie for at gætte hvad det er:
Er man interesseret i hvilke parametre der i øvrigt lægges vægt på i dyrkningen er Danish Agros pdf-beskrivelse værd at kigge på, specielt middelvalg.Vinderen af DM i maltbyg 2008 er den avler, der opnår det højeste nettoudbytte.
Eller man kan læse om arbejdet med maltbyg og andre sorter på en måde hvor udbyttet nok indgår i projekterne, men hvor andre ligeværdige parametre er ting som smag, kvalitet og ikke mindst de muligheder der er for hvad det kan bruges til i den sidste ende. Det er det nordjyske firma Agrologica et eksempel på. Jeg faldt over og faldt for deres motto:
Det hjælper ikke at sætte farten op, hvis du kører i den forkerte retning!Hvad forstand bønder har på agurkesalat ved jeg ikke, men nogen ved faktisk en del om f.eks. maltbyg, humle og øl.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar