15. september 2009

Osten ved Kultorvet

Jeg kan kun anbefale, og burde nok have gjort det forlængst, at man lægger vejen omkring Rosenborggade og besøger Osten ved Kultorvet.
Butikken er som navnet antyder, en aflægger af Slagteren ved Kultorvet, som den med lidt god vilje ligger 'lige rundt om hjørnet' fra; Men for mit eget vedkommende er den en videreførelse af Mikaels ostevogn som jeg blev fast kunde hos forrige år, da han stod ved Farmers Market Nørrebro i Jægersborggade og ved de høstmarkeder Østerbros Økologiske Markedslaug gennemførte på Sankt Jacobs Plads.
Mikael har en fortid som ansat i grossistvirksomheden Hedeagergård, dengang de mest gjorde det i ost. Foruden at lave en aldeles glimrende dansk skæreost, som man blir afhængig af, importerer Hedeagergård også ost gennem et europisk netværk af (små) økologiske osteproducenter. Udover at trække på dette glimrende netværk, importerer Osten ved Kultorvet også egne oste. I alt er der et sortiment på cirka 120 oste.
Det kan virke overvældende, så det kan betale sig på forhånd at have lagt en strategi, hvis ikke man skal komme til at købe sig fattig; Sådan lyder teorien, men der er jo altid lige en ost man skal smage ....
Men i store træk lyder min strategi: en blød, en hård og en med skimmel. F.eks. Hedeagergaards Danbo Guld 45+, den bedste parmesan man kan købe i København (2 år) og en Gorgonzola der får en til at springe ostedisken i supermarkedet over! Og så lige en Gruyere fordi det altså er verdens bedste ost og fordi man ikke rigtig kan snacke på en parmesan, uanset hvor god den er.

Osten ved Kultorvet har (stadig) ingen hjemmeside.
Da den åbnede blev den beskrevet på Øko-web og Alt om København.

I stedet anbefales det, at man lægger turen omkring Rosenborggade 2:


View Larger Map

3 kommentarer:

Mikael Ost sagde ...

Jeg takker så meget for det fine indlæg og er glad for også at have dig som kunde. dejligt at gøre nogle positiv afhængi af ost - verdens mest forskellig og overraskende finurlige smagsoplevelser . mvh
MIKAEL OST

Unknown sagde ...

Du er velkommen. Nu venter vi bare på hjemmesiden?

Jeg kan ikke se hvem der har lavet den, men et meget smukt eksempel på en enkel og funktionel hjemmeside er The Coffee Collectives hjemmeside her. Bemærk linket til bloggen (og webshoppen) nederst tv.

Anonym sagde ...

Jeg er glad for at kunne informere dig om, at en hjemmeside endelig er på vej. Bedre sent end aldrig, som man jo siger :-)
Mvh. Trine